Informatie dagopvang

Klikkelstein Kinderopvang leuk en leerzaam voor ouder en kind!
De dagopvang is voor baby’s en peuters van nul tot vier jaar. Klikkelstein biedt veilige en
vertrouwde opvang waar kinderen op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Benieuwd
naar de sfeer bij Klikkelstein? Kom gerust eens kijken en vraag informatie aan via de onderstaande button.
 

introductie dagopvang

Dagprogramma

Kinderen hebben structuur en regelmaat nodig. Dit biedt hen rust, houvast en duidelijkheid. Klikkelstein biedt daarom een vast programma met steeds terugkerende activiteiten. Zo weten de kinderen wat hen te wachten staat, waardoor ze vertrouwen krijgen in hun omgeving.
De vaste in- en uitstroom momenten zorgen ervoor dat de kinderen ongestoord kunnen spelen, leren en werken aan hun ontwikkeling.

Jong geleerd...

Inmiddels is al lang bewezen dat kinderopvang een meerwaarde is voor jonge kinderen. Wij vinden bewegen erg belangrijk. Klikkelstein heeft een groot buiten speelterrein waar kinderen zich volop veilig kunnen bewegen. Slecht weer...... geen probleem. Wij maken gebruik van de inpandige sporthal waarin kinderen kunnen spelen, fietsen, klimmen etc..

Vanzelfsprekend kleine babygroepen

Het hechtingsproces is erg belangrijk voor jonge kinderen. Van belang is dat je kind zich vertrouwd en veilig voelt bij Klikkelstein. De babygroepen (0-2 jaar) zijn klein waardoor je baby zich in een rustige omgeving met leeftijdsgenootjes kan ontwikkelen tot een ondernemende en zelfstandige peuter.

Persoonlijke aandacht en zorgmedewerk(st)ers

Jonge kinderen hechten zich aan hun pedagogisch medewerk(st)er, ze gebruiken hen als veilige basis om de omgeving te verkennen en zoeken bij hen bescherming en troost. Een warme en vertrouwde relatie tussen pedagogisch medewerk(st)er en kind wil zeggen dat het kind weet dat er goed voor hem of haar wordt gezorgd
en hij of zij wordt gerespecteerd. Ieder kind krijgt bij Klikkelstein een vaste zorgmedewerk(st)er.
Vanaf ongeveer de leeftijd van één jaar is een jong kind in staat om meerdere personen toe te laten in zijn of haar omgeving en zal de zorgmedewerk(st)er stapsgewijs afstand nemen.