Bewegen en Sport

"De Gaafste Kinderopvang van de Regio Cranendonck"

Het initiatief voor de perfecte eigentijdse kinderopvang is door Klikkelstein Kinderopvang gerealiseerd in een speciaal voor kinderopvang ingedeeld en ingericht gebouw. Over deze indeling van Klikkelstein Kinderopvang is heel goed nagedacht en kenmerkt zich door transparantie en veiligheid. Niet alleen over de indeling en de aanpak maar ook over de ligging van Klikkelstein is goed nagedacht. Beter dan op het sportpark en in het sportcomplex de Zuiderpoort kun je namelijk met de opvang van kinderen niet zitten.

bewegen

Bewegen is leuk!

Met het sportprogramma wil Klikkelstein de kinderen stimuleren tot een actieve levensstijl. Na een intensieve schooldag is het heerlijk ontspannend om te gaan bewegen. Het bevordert de sociale ontwikkeling en bewegen is goed voor de gezondheid van het kind. Daarom bieden wij uw kind, net als thuis, de mogelijkheid deel te nemen aan reguliere verenigingsactiviteiten.

We hebben een uitgebreid aanbod aan verenigingsactiviteiten: tennissen, turnen -en dus ook jazzballet-, volleybal, zwemmen en zwemles. Vooral dat laatste weten de ouders van nog jonge kinderen te waarderen.

En dan is er nog die ene deur die rechtstreeks toegang geeft naar de grote sporthal. Ook daar maakt Klikkelstein Kinderopvang gebruik van en niet alleen voor de kinderen van de BSO, ook de kinderen uit de dagopvang maken geregeld gebruik van deze zaal. Hierdoor bestaat de mogelijkheid voor uw kind om op de dagen dat het de BSO bezoekt, deel te nemen aan sportactiviteiten in het naastgelegen sportcomplex of op de enorme speelweide waar we tal van leuke buitenactiviteiten aanbieden. Kinderen kunnen met leeftijdsgenoten deelnemen aan diverse sportmodules, aangepast aan de belevingswereld van de kinderen. De kinderen worden tijdens deze sportlessen uitgedaagd om hun sportieve grens te verleggen. Zo leren ze beter te bewegen en hebben ze daarnaast de mogelijkheid om ook sociaal hun ervaring op te doen met andere kinderen en sporters.

De sportmodules zijn opgezet in lijn met het bewegingsonderwijs van Cranendonck en worden begeleid door onze sportopgeleide medewerkers. Daarnaast hebben verschillende medewerkers de cursus “beweegkriebels” gevolgd om kinderen van de dagopvang beter te kunnen begeleiden bij de uitvoering van sport- en spelactiviteiten.

Alle sportactiviteiten maken onderdeel uit van de door Klikkelstein geboden opvang.

Wie kan er aan deelnemen?

Kinderen die gebruik maken van de BSO kunnen deelnemen aan extra sportactiviteiten, tijdens de uren die zij doorbrengen bij de BSO. Het kind kan deelnemen aan de volgende activiteiten.

Voor de leeftijdsgroep vanaf 4 jaar:

  • Zwemlessen bij het Vrijetijdsbedrijf Cranendonck (VTBC)
  • Turnen en jazzballet bij Turnlust Budel
  • Sportmodules van Klikkelstein
   Voor de leeftijdsgroep vanaf 6 jaar:
  • Tennislessen en tennis bij de Budelse Tennisvereniging (BTV)
  • Volleyballen bij VC Ledub
  • Turnen bij Turnlust
  • Sportmodules van Klikkelstein
   De leiding van de BSO zorgt dat uw kind veilig gebracht en gehaald wordt.

Bewegen is leuk!